Zaal

Rossum was vroeger een bedrijvig dorpje met meerdere kleine bakkerijen. Zo waren er enkele bakkerijen aan de Maasdijk en ook 1 bakkerij in de Kerkstraat van de familie Vos. Hier is nu Rozentuin Rossum gevestigd. Vandaag de dag telt Rossum alleen nog de bakkerij van fam. Gremmee die ook al generaties lang broodjes bakken. Deze bakkerij is op steenworp afstand van ons adres.

De voormalige bakkerij beschikt nog over een oude stookschacht. Het gebouw heeft zeer dikke bakstenen muren en een eikenhouten balkenplafond met daarboven de zolder waar de vele tonnen meel opgeslagen lagen.

De bouw van het pand zorgt dat de ruimte in de zomer heerlijk koel blijft en in de winter aangenaam warm is.

Wij hebben de wanden van een dikke laag leem en wandverwarming voorzien waardoor het binnenklimaat heel aangenaam is. De vloer is recentelijk vernieuwd en voorzien van een warme Zweedse eikenhouten vloer.

De karakteristieke ramen en uitsparingen geven een sfeervolle unieke uitstraling van de binnenruimte.

Aansluitend aan de grote ruimte is een lange keuken met zitgelegenheid en 3 grote monumentale schuiframen waardoor de binnentuin te zien is. De keuken is van alle gemakken voorzien. Het kookgedeelte is in historische stijl met houten deurtjes, een granieten blad en een ovale metalen gasfornuis.

De ruimte biedt voldoende zitgelegenheid voor groepen van 6-8 personen.

De stookschacht kan geopend worden voor een natuurlijke trek en ventilatie. Daarnaast is de ruimte voorzien van een HEPA luchtfiltersysteem waardoor micro-organismen, fijnstof, luchtjes en allergenen uit de lucht gefilterd worden.

Er zijn 2 lange houten tafels waaraan gasten plaats kunnen nemen. Ook is er een comfortabele zithoek met voldoende zitplaats.

Al met een al een sfeervol samenkomen op een bijzondere historische plek!

Kerkstraat 4 is tegenwoordig een gemeentelijk monument zoals vele panden in de Kerkstraat.